Cum abordăm holistic menstruația

Fiecare „boală” face parte dintr-un Program Biologic Special cu Sens, creat pentru a ajuta organismul în vederea soluționării unui conflict biologic, sau mai multora.

Conform celei de-a 5a Legi Biologice a Naturii – Legea Chintesenței, bolile sunt determinate de Programe Biologice Speciale cu sens, de adaptare și supraviețuire, înscrise în creierul nostru, pentru că boala este soluția biologică perfectă propusă de către creier, ultima soluție de supraviețuire.

Așadar, trebuie să ne amintim, întotdeauna, că „boala” are întotdeauna un sens. Ea este utilă, necesară, vitală pentru individ și pentru evoluția speciei.

Prin urmare, și simptomele pe care le experimentăm în corp înainte sau în timpul menstruației sunt și ele determinate tot de unul sau mai multe Programe Biologice cu Sens.

Dar, mai întâi, să înțelegem mecanismul menstruației.

 

Așadar, ce este menstruația?

Mucoasa uterină are rolul de a prinde și a susține ovulul fecundat, devenind astfel casa în care acesta crește și se dezvoltă. Pentru că Natura ne-a creat în cea mai desăvârșită formă, corpul femeii reîmprospătează în fiecare lună mucoasa uterină, atâta timp cât un embrion nu s-a instalat acolo. Acest lucru se întâmplă pentru a asigura un mecanism de reproducere cât mai eficient.

Astfel, în fiecare lună, creierul dă comanda către o parte din celulele ce formează mucoasa uterină să își înceteze existența, acestea fiind eliminate de organism prin sângerările lunare, mucoasa fiind destrămată. Următoarea comandă dată de creier, după ce o parte din mucoasa uterină a fost destrămată și eliminată, este ca restul de celule să înceapă să se divizeze, adică să se înmulțească, în acest fel creându-se o nouă mucoasă, corpul păstrând astfel mereu proaspătă și pregătită casa pentru o posibilă sarcină.

Puteți citi despre mecanismul menstruației și în seria de articole despre Candida, în special în partea a 2a.

O menstruație sănătoasă ar trebui să dureze 3 zile, să fie regulată și să nu producă niciun fel de simptome sau senzații.

Astfel, dacă menstruațiile sunt însoțite de dureri, au durate lungi, sunt foarte abundente sau foarte reduse, dacă există cheaguri, este clar că există unul sau mai multe Programe Biologice Speciale cu sens de adaptare și supraviețuire, cel mai probabil aflate în rezolvare suspendată, adică programe ce nu s-au încheiat și care se redeclanșează datorită șinelor instalate în timpul conflictului inițial.

De asemenea, nici simptomele ce se manifestă la nivelul sânilor (sâni angorjați) sau ovarelor nu sunt normale, fiind și ele, la rândul lor, rezultatul unor conflicte biologice ce au determinat declanșarea unor Programe Biologice Speciale specifice.

Dar care este tipul de conflict biologic care conduce la apariția acestor manifestări înainte sau în timpul menstruației?

Înțelegând care este rolul menstruației, este lesne de înțeles și care este esența conflictelor biologice care determină aceste simptome și manifestări. Ele sunt bineînțeles legate de sarcină.

Simptomele experimentate de atât de multe femei înainte și în timpul menstruației implică unul sau mai multe țesuturi. Țesuturile care pot fi implicate sunt mucoasa uterină, musculatura uterină, sau ovarele.

Fiecare țesut are propriul său Program Biologic, de aceea este foarte important să distingem tipurile de simptome și țesuturile cărora le corespund pentru a putea înțelege tipurile de conflictele biologice și pentru a le putea căuta în experiențele noastre trecute, sau ale femeilor din clanul nostru.

Mai jos puteți să citiți despre conflictele biologice ale mucoasei și musculaturii uterine, conflictele biologice și Programele Biologice Speciale ale ovarele urmând a fi adresate într-o serie viitoare de articole.

 

Mucoasa uterină

Conflictul biologic legat de mucoasa uterină determină ca și manifestări menstruații prelungite și prezența cheagurilor.

Tipul de conflict biologic care afectează mucoasa uterină este unul de frică de a nu putea rămâne însărcinată, de a nu putea avea un copil, sau de a nu putea avea un partener cu care să se conceapă un copil.

În perioada de conflict activ, mucoasa uterină se îngroașă mai mult decât normal, ca soluție biologică perfectă la problema experimentată la nivel psihic, corpul căutând astfel să crească șansele femeii de a rămâne însărcinată.

Întâlnim însă adesea femei care nu au, la nivel conștient, această frică de nu putea rămâne însărcinate, chiar dimpotrivă, trăiesc cu o frică, uneori chiar foarte mare, de a rămâne însărcinate.

Aici trebuie să înțelegem însă că la nivel biologic nu există frica de a rămâne însărcinată. De aceea teama la nivelul conștient de a rămâne însărcinată se traduce în biologic în opusul ei, adică teama da nu putea rămâne însărcinată, fiind declanșat același Program Biologic cu sens.

Adesea, această frică de a nu rămâne însărcinată se instalează chiar din perioadele copilăriei timpurii, prin felul în care femeile sunt crescute și educate să se raporteze la sarcină. Adesea sunt instalate credințe și valori cum că este o rușine să rămâi însărcinată înainte de căsătorie, iar tinerele fete, viitoarele femei, sunt bombardate cu mesaje care instalează foarte profund acest program mental de frică de a rămâne însărcinată.

Programul de frică de a nu rămâne însărcinată poate să se instaleze și ca urmare a existenței unor istorii din familie în care unul dintre părinți, sau ambii, au avut foarte mult de suferit după venirea pe lume a copilului. În astfel, este foarte probabil că acel copil va înregistra un program de vină profundă pentru simplul fapt că există, fie că el este învinovățit sau nu, direct sau indirect, de către părinți. Iar pentru femei, frica de a nu păți la fel este egală cu frica de a rămâne însărcinată și, în aceeași măsură, sarcina capătă o conotație negativă în viața ei.

De asemenea, o femeie care nu a fost dorită ca și copil va avea șanse foarte mari să înregistreze în subconștient un program de tipul „sarcina nu este bună” (deci să nu rămână însărcinată), pentru că aceasta este experiența ei înregistrată la nivel de memorie celulară, încă din perioada intrauterină.

 

Musculatura uterină

Conflictul biologic al musculaturii uterine determină ca și manifestări crampe și contracții.

Tipul de conflict biologic care afectează musculatura uterină este conflictul de frică de a pierde sarcina, frica de avort spontan.

În perioada de conflict activ, musculatura uterină devine mai puternică, ca soluție biologică perfectă la problema experimentată la nivel psihic, corpul căutând astfel să crească șansele femeii de păstra sarcina. În timpul crizei epileptoide, care are loc în timpul menstruației, musculatura uterină experimentează un peristaltism puternic, resimțit sub formă de crampe abdominale și contracții. Acestea pot fi atât de puternice, dacă femeia a experimentat un conflict puternic, încât sunt resimțite asemeni contracțiilor din timpul unui travaliu.

Ca și în cazul mucoasei uterine, și aici conflictul mental de frică de a nu fi însărcinată se traduce în biologic în frică de a nu pierde sarcina, deoarece biologicul femeii nu cunoaște frica de sarcină.

Un aspect foarte important ce ar trebui avut în vedere aici este acela că, adesea, femeile ajungă să experimenteze acest conflict biologic pentru că au avut cazuri de femei din clanul lor familial, mama, bunici, mătuși, etc., care au suferit pierderi de sarcini. Astfel în perioada copilăriei, când au aflat aceste istorii, sau ele le-au fost relatate de către membrii familiei, s-a instalat programul de frică să nu pățească și ele la fel, adică programul de frică de a pierde sarcina.

De aceea nu este deloc de mirare ca foarte multe femei experimentează menstruații dureroase încă de la început, programele fiind instalate în subconștient încă de la vârste fragede.

Iar vârsta de instalare a acestor programe poate să meargă chiar și până la perioada intrauterină. Daca o femeie nu a fost dorită de părinții ei (frica de a rămâne însărcinată/frica de a fi însărcinată), sau mama a trăit cu frica că va pierde sarcina, atunci acel program se va înregistra în subconștient încă din perioada intrauterină, urmând ca încă de la prima menstruație simptomele să se manifeste.

 

Propria experiență mi-a demonstrat veridicitatea tuturor celor de mai sus. Am venit în viața părinților mei când ei erau foarte tineri și deci nu a fost o sarcină dorită. Programul de frică de a rămâne însărcinată s-a instalat deci încă din perioada intrauterină

Rana aceasta de respingere s-a manifestat în foarte multe aspectele ale vieții mele, unele atât de subtile încât a fost nevoie de mult lucru cu sine și multă perseverență pentru a începe să văd toate formele prin care ea se manifesta. Și, cel mai probabil, încă sunt aspecte și moduri în care se manifestă pe care nu le-am identificat și vindecat.

Mi-au trebuit aproape 3 ani de zile de lucru cu mine însămi pentru a conștientiza cât de profundă a fost această rană, căci eu consideram la nivel conștient că am depășit faptul că, inițial, nu am fost un copil dorit. Însă simptomele din timpul menstruației persistau, iar corpul îmi arăta că la nivel subconștient lucrurile nu erau încă rezolvate. Pe măsură ce lucram cu mine puteam să observ ameliorări, însă scopul meu era să ajung la o menstruație normală, în care să mă simt ca în orice altă zi din lună. Și motivul pentru care nu se întâmpla acel lucru era că negam existența acelei răni, nu puteam să văd că acel conflict biologic era încă activ, cu toate că lună de lună, Programul Biologic cu Special cu sens îmi arăta atât de clar că suferința este încă activă în subconștient.

Un momentul profund de conștientizare a venit la una din sesiunile Academiei Noua Viață, când am avut ocazia să fiu în prezența unui suflet minunat și să îl observ cum își recunoștea și își asuma propria rană marcantă din copilărie. Atât de puternic a fost acel exemplu pentru mine, ca o rază de lumină care a spart zidul ce mă oprea din a mă uita la mine cu adevărat și din a accepta și a îmi asuma cât de prezentă era rana de respingere pe care eu o experimentam.

După sesiunea Academiei am venit acasă am luat un caiet și am început să scriu în el toate fricile pe care le observam la mine. Și am rămas surprinsă să constat ca aproape toate veneau din această rană de respingere. Am putut să observ cum în mine se manifesta frica de a fi respinsă chiar și într-o situație aparent banală cum ar fi alăturarea într-un grup de oameni care conversau. M-am observat cum experimentam frica de a nu fi ocolită, de a fi ignorată, de a fi singură și încă altele. Toate se reflectau în comportamentele mele, în felul meu de a fi în preajma celorlalți, în nevoia de a face pe plac celor din jur pentru a nu fi respinsă. Iată ce stătea în spatele durerilor menstruale.

Și odată cu aceste frici, cea de a nu rămâne însărcinată era încă activă în subconștient.

Lucrez cu mine în continuare pentru a vindeca și elibera completa suferințele din spatele senzațiilor de disconfort din timpul menstruației. Mai am încă de lucru, însă, cu certitudine, am făcut multe lucruri bune și am eliberat o mare parte din bagajele pe care le duceam după mine, căci menstruațiile mele sunt incomparabil mai plăcute, uneori chiar nici nu resimt că sunt la menstruație. Însă au mai fost luni în care simptomele au fost mai intense, chiar dacă nu s-au apropiat nici pe departe cu ceea ce experimentam în trecut, înainte de a începe să lucrez cu mine la nivel emoțional și subconștient.

Și aici vreau să vă împărtășesc o nuanță a conflictului de a fi un copil nedorit, pe care eu personal am experimentat-o și pe care poate și alte femei au experimentat-o, anume aceea de a experimenta lipsa unui sens al vieții, a unei meniri, a unui rol și a unei misiuni de îndeplinit. Iar această nuanță am conștientizat-o observând lunile în care simptomele din timpul menstruației au fost mai intense și ce anume le-a diferențiat de lunile în care menstruațiile au fost line și chiar plăcute. Am conștientizat că cele mai ușoare menstruații au fost atunci când am simțit la nivel emoțional și psihic că am o menire, că existența mea are un sens.

 

Așadar, cum putem aborda holistic menstruația și simptomele care apar înainte și în timpul acesteia?

 

Înțelegând cât de profunde pot fi conflictele biologice ce determină apariția senzațiilor de disconfort din timpul menstruației este lesne de înțeles că simpla suprimare a simptomelor, cel mai adesea prin intermediul unor substanțe de sinteză, nu poate constitui o soluție viabilă pe termen lung.

Este, fără îndoială, nevoie de lucru cu sine, de contemplare și observare a programelor mentale cu care operăm pentru a găsi și vindeca evenimentele ce au condus la instalarea Programelor Biologice Speciale cu sens.

Tehnica jurnalului poate fi de mare ajutor în acest sens. În egală măsură discuțiile cu mama, bunicile, sau alți membrii din familie care ne pot împărtăși din istoria pe care nu o cunoaștem pot fi revelatoare pentru a înțelege de unde au pornit conflictele biologice. Gilbert Renaud are o vorbă care mie mi-a plăcut foarte mult. El spune „Suntem atât de bolnavi pe câte secrete sunt în familie.”. Așadar, căutați să aflați prin ce au trecut părinții voștri, cum a fost viața lor înainte de sarcină, cum a fost concepția, cum a decurs sarcina, cum au fost primii ani din viața voastră, prin ce experiențe au trecut, căci toate acestea vă vor fi de ajutor în a înțelege când și cum s-au declanșat programele biologice care vă influențează viața de adult.

Terapia iertării Ho’Oponopono, Tehnica de Eliberare Emoționala EFT, regresia prin hipnoză, meditația, yoga, constelațiile familiale, pot fi de asemenea instrumente cu care puteți lucra pentru a identifica și transforma atât programele subconștiente ce întrețin disconfortul din timpul menstruației, cât și conflictele biologice declanșatoare. Instrumentele pe care le aveți la îndemână sunt multe și fiecare le poate găsi pe cele care îi sunt cele mai potrivite.

 

Uleiurile esențiale sunt și ele, bineînțeles, un instrument minunat ce ne poate susține atât la nivel fizic, cât și la nivel psihic și emoțional.

Acesta a fost, de altfel, și motivul pentru care eu am intrat în minunata lume a uleiurilor esențiale, pentru că după doi ani și jumătate de lucru cu sine am simțit că am nevoie de un instrument în plus care să mă susțină în a vindeca și elibera suferințele care au contribuit la experimentarea tuturor acelor stări fizice în timpul menstruației.

Iar acestea s-au dovedit, fără urmă de îndoială, un instrument extraordinar care m-a susținut atât de mult în tot acest proces.

În ultimii 3 ani, până să descopăr uleiurile esențiale, de când a revenit menstruația după nașterea copilului, am lucrat exclusiv cu mintea și cu emoțiile mele, fără niciun fel de aport exterior. Uleiurile esențiale au venit ca o completare la setul de instrumente de lucru cu sine pe care mi-l creasem. Căci cine a trecut prin menstruații dureroase știe că nu este deloc simplu să lucrezi cu mintea și cu emoțiile atunci când corpul trece prin senzații intense. Iar uleiurile esențiale, fiind molecule naturale, biocompatibile cu corpul uman, susțin organismul în stări de disconfort fără să blocheze procesele și programele biologice ale corpului.

O formulă de uleiuri esențiale care pentru mine a funcționat foarte bine este compusă din Salvie (Clary Sage), Cimbru (Thyme), Coriandru (Coriander), Turmeric (Turmeric) și un amestec gata preparat de uleiuri pentru sistemul digestiv, ce conține uleiuri de Cardamom, Coriandru, Ghimbir, Fenicul, Menta, Anason și Chimen. Din primul moment în care se declanșează menstruația îmi pregătesc o capsulă cu 4 picături de Salvie, 2 picături de Cimbru, 3 picături de Coriandru, 2 picături de Turmeric și 3-4 picături din amestecul digestiv. Această capsulă, de 3 ori pe zi, în primele 3 zile, mă susține în mod minunat în timpul menstruației, pentru că aceste uleiuri, în special Salvia, susțin reglarea și echilibrarea sistemului hormonal, în special producția de estrogen din organism. Iar unele conflicte biologice au potențialul de a destabiliza acest echilibru hormonal și de a modifica producția de estrogen, în sensul supra sau sub producției acestui hormon. Iar acest lucru influențează în mod evident și menstruația.

Uleiurile esențiale pot susține organismul nu doar în timpul menstruației, ele sunt un minunat suport și la nivel psihic și emoțional. Pentru mine uleiurile esențiale nu au reprezentat niciodată o sursă de alinare temporară a simptomelor. Nu le-am utilizat doar pentru ca menstruația să scap de simptome într-o lună și să o iau de la capăt luna următoare. Le-am utilizat pentru a mă susține în procesul de vindecare și eliberare a cauzelor.

Am folosit aplicări topice pe abdomenul inferior, pe zonele de puls și pe tălpi și pe coloană cu Lavandă (Lavender), Mușețel roman (Roman Chamomile), Grapefruit, Mușcată (Geranium), Trandafir (Rose), Iasomie (Jasmine), Flori de portocal (Neroli), Tămâie (Frankincense), Salvie (Clary Sage), Ylang Ylang.

Am mai folosit uleiuri esențiale de citrice, precum cel de Lămâie (Lemon), Bergamotă (Bergamot), Mandarină verde (Green Mandarin), Grapefruit, Limă (Lime), Copaiba, Ghimbir (Ginger), amestec pentru regenerare celulară intern zilnic, suplimente cu vitamine și minerale, acizi grași esențiali și regeneratori celulari și enzime digestive. Am făcut aplicări de Simfonia Celulelor protocolul pentru Echilibrare Hormonală, protocolul Digestiv, o dată la două zile în unele perioade, o dată pe săptămână altele, aceste protocoale fiind create de aromoterapeutul Boyd Truman, un om cu peste 30 de azi de experiență în aromaterapie.

Însă cel mai important am rămas permanent în starea de lucru cu mine însămi pentru a conștientiza și elibera adevăratele cauze. Pot spune chiar că utilizarea uleiurilor esențiale m-a făcut să amplific acest proces de lucru cu sine.

 

Sper ca aceste rânduri să vină în ajutorul cât mai multor femei în a își conștientiza și elibera propriile răni și suferințe ce le fac să experimenteze senzații dureroase la menstruație, astfel încât să se poată bucura de toate beneficiile pe care le aduce cu sine o astfel de vindecare emoțională.

 

Să vă fie de folos!

Îți mulțumesc. Te iubesc.

Peace of the I

Previous
Previous

Cum abordăm holistic „durerile de creștere” la copii

Next
Next

Cum abordăm holistic Guta