Cum abordăm holistic candida – Partea II

Așadar, vorbeam în prima parte despre cauzele care conduc la apariția candidozei la nivelul aparatului reproducător, mai exact la nivelul glandelor Bartholin. În această parte voi explica Programul Biologic Special cu sens de adaptare și supraviețuire (PBS) ce determină apariția candidozei la nivelul uterului sau al trompelor uterine, cât și alte simptomatologii întâlnite în cadrul acestui PBS.

 

Însă, mai întâi, pentru a înțelege conflictele biologice ce determină modificări la nivelul uterului și trompelor uterine, este necesar să cunoaștem mai bine aceste organe și rolul lor.

 

Uterul și trompele uterine

 

Uterul este poziționat în pelvis, în spatele vezicii urinare. Uterul este legat de vagin prin intermediul cervixului uterin și de ovare prin intermediul trompelor uterine. Trompele uterine îndeplinesc și o funcție secretoare, secreția produsă de acestea având rolul de a ajuta deplasarea spermatozoizilor spre ovul și apoi a ovulului fecundat către uter.

Uterul este susținut de mușchii uterini – miometru. Învelișul exterior al uterului, perimetru, oferă uterului un sport suplimentar. Stratul interior al uterului este denumit endometru. În intervalul dintre menstruații endometrul dezvoltă un țesut foarte vascularizat, pentru a crea mediul ideal în așteptarea ovulului fecundat. În cazul în care fertilizarea ovulului nu are loc, atunci țesutul vascularizat este eliminat sub formă de menstruație. În cazul în care ovulul este fecundat acesta aderă la stratul interior al uterului, unde se va dezvolta pentru următoarele 9 luni. Alături de a găzdui ovulul fecundat, uterul are și o funcție secretoare – în timpul travaliului acesta secretă prostaglandină, care stimulează contracțiile uterine la începutul travaliului.

Uterul și trompele uterine se formează din foița embrionară endoderm și sunt controlate de trunchiul cerebral, cea mai veche parte a creierului, ceea ce la face să răspundă, asemeni tuturor organelor derivate din endoderm, la cele mai vechi conflicte biologice.

Dezvoltându-se din endoderm și fiind controlate de creierul vechi, în faza activă de conflict are loc o proliferare celulară la nivelul acestor organe, multiplicare ce este apoi destrămată în faza de reparație, cu ajutorul micobacteriilor și fungilor. Toate organele și țesuturile care provin din endoderm sunt formate din celule adeno, de aceea multiplicările celulare la nivelul acestor organe sunt numite „adenocarcinoame”.

 

Conflictele biologice

 

Acum că am înțeles care sunt funcțiile uterului și trompelor uterine este mai ușor să înțelegem și tipurile de conflicte biologice ce afectează aceste organe. Astfel, uterul și trompele uterine, precum și prostata, în cazul bărbaților, sunt legate de conflictele de „procreare” sau „însămânțare” și de conflictele „urâte” cu sexul opus. Prin urmare, pierderea unei sarcini, avortul, dificultăți în a rămâne însărcinată, dar și frica de a rămâne însărcinată, cât și pierderea (sau frica de a pierde) unui copil sau nepot pot declanșa un conflict biologic la nivelul acestor organe. Însă uterul și trompele uterine răspund și la conflicte cu sexul opus, de tipul „conflict urât masculin”. Sentimentul de umilință experimentat în raport cu sexul opus, abuzul emoțional, verbal sau fizic, jignirile, comportamentele lipsite de respect din partea partenerului/partenerei, soțului/soției, atitudini ofensive din partea colegilor de muncă, hărțuiri, un divorț „urât”, toate reprezintă cauze posibile pentru declanșarea unui conflict biologic la nivelul uterului și/sau trompelor uterine. Inclusiv o consultație ginecologică ce provoacă disconfort și stres emoțional poate provoca un conflict biologic de acest gen.

 

Programul Biologic Special cu sens de adaptare și supraviețuire

 

Așa cum menționam mai sus, uterul și trompele uterine sunt organe derivate din foița embrionară endoderm.

 

Faza activă de conflict

Astfel, în faza activă de conflict, are loc o multiplicare celulară la nivelul acestor organe. Și cum știm că nimic în corp nu se întâmplă fără sens și scop și această multiplicare celulară are un sens și un scop, anume acela de a întări stratul interior al uterului pentru o mai bună capacitate de implantare și păstrare a ovulului fecundat. Alături de creșterea celulară are loc și o creștere la nivel de funcție secretoare. Astfel în timpul menstruației uterul va secreta mai multă prostaglandină, ceea ce va determina contracții musculare mai puternice, în funcție de intensitatea conflictului chiar foarte puternice. Astfel apar menstruațiile dureroase, care, în cazul unor conflicte foarte puternice, pot fi atât de intense încât femeia se simte ca și cum ar fi în travaliu.

Un aspect foarte important de reținut în cazul menstruațiilor dureroase este că însăși senzațiile experimentate în timpul menstruației, frica de aceste senzații, cât și menstruația în sine pot deveni șine ale conflictului inițial, care reactivează conflictul la declanșarea menstruației, perpetuând astfel menstruațiile dureroase. De asemenea, este la fel de important de știut și faptul că menstruațiile dureroase pot apărea și în urma preluării de către fete a conflictelor experimentate de mame, chiar din perioada intrauterină. O femeie însărcinată cu o fetiță care a fost umilită, abuzată fizic, emoțional sau verbal, tratată cu lipsă de respect de soț/partener, sau care nu și-a dorit sarcina, o femeie care a pierdut o sarcină sau a avut un avort înainte de a naște o fetiță și care nu a rezolvat acele traume până la nașterea copilei, sau o mamă care pierde o sarcină având deja o fetiță, toate acestea pot reprezenta cauza, conflictul originar, care stă la baza menstruațiilor dureroase pe care fetița le va experimenta ulterior. De aceea este important să se lucreze pe mai multe planuri, atât cel personal (experiențele proprii – care și ele sunt, în definitiv, o reiterare a programelor preluate de la mamă, bunică, mătuși sau orice alte femei ce au avut o influență covârșitoare în viața fetei, viitoarei femei) cât și cele din clanul familial (mamă, bunici, mătuși, etc.) atunci când se urmărește vindecare menstruațiilor dureroase.

În cazul unei faze de conflict activ prelungită, sau în cazul recidivelor frecvente, va apărea la nivelul uterului o creștere celulară de tip secretor, sub formă de „conopidă”, numită convențional „cancer” uterin. Dacă multiplicarea celulară este una rapidă, atunci tumora este considerată malignă. În cazul unei proliferări celulare cu o intensitate redusă, atunci creșterea celulară este considerată benignă, sau polip uterin, în timp ce o proliferare celulară plată, îngroșarea endometrului, va fi etichetată drept hiperplazie endometrială.

Aceeași abordare se aplică și în cazul bărbaților, atunci când vorbim de cancer de prostată sau de hiperplazie la nivelul prostatei.

În ceea ce privește simptomele resimțite în timpul fazei active de conflict activ, dacă în cazul uterului nu se vor resimții simptome, în cazul trompelor uterine creșterea celulară poate obstrucționa temporar trompa, ceea ce va determina dureri, mai ales în timpul ovulației.

 

Faza de reparație

Odată rezolvat conflictul, începe faza de reparație, fază ce presupune destrămarea/descompunerea țesuturilor excedentare. Descompunerea țesuturilor excedentare se va realiza cu ajutorul micobacteriilor, precum bacteriile tuberculoase, apărând de asemenea și transpirații nocturne. Atunci când faza de reparație este acompaniată de fungi apare candidoza uterină. Secreția eliminată ca urmare a descompunerii țesuturilor excedentare este eliminată prin vagin, având o culoare albicioasă, o consistență „brânzoasă” și un miros neplăcut înțepător, putând fi acompaniată uneori și de sânge.

În cazul în care suprautilizarea antibioticelor a determinat distrugerea microbilor ce ar fi necesari în asistarea fazei de reparație, atunci celulele excedentare nu vor fi descompuse, rămânând și ajungând, într-un final, să fie încapsulate în țesut conjunctiv. Convențional acest lucru este denumit „cancer benign” sau polip uterin (diferit însă de cel din faza activă de conflict).

Alte aspecte ce ar trebui avute în vedere în ceea ce privește faza de reparație țin de intensitatea conflictului experimentat. Atunci când faza activă de conflict a fost una intensă și faza de reparație va avea o intensitatea crescută. Într-o astfel de situație se poate întâmpla ca peretele exterior al tumorii uterine (creșterii celulare) să se rupă și astfel să apară sângerări abundente sau hemoragii, mai ales atunci când faza de reparație coincide cu menstruația (menoragie). O intensitate redusă a conflictului va determina sângerări mai ușoare în faza de reparație, sângerări ce pot fi confundate cu menstruația sau considerate dereglări ale menstruației.

 

Abordarea holistică a conflictelor uterului și trompelor uterine

 

Așadar, cum pot fi abordate holistic aceste conflicte? Cum se pot susține ele holistic – trup, minte, suflet?

În primul rând este nevoie de conștientizarea faptului că este nevoie de o susținere holistică, de o abordare atât pe plan fizic, cât și mental și, mai ales, sufletesc. Și deși poate părea redundant pentru unele persoane, vă asigur că foarte multă lume caută, încă, răspunsul doar în planul fizic, urmărind să rezolve, sau mai bine zis să elimine niște simptome, fără să adreseze cu adevărat cauza lor.

 

Așadar, cunoașterea și înțelegerea cauzelor reale ale afecțiunilor este primul pas în adoptarea unei abordări holistice. Fără cunoaștere omul este ca o barcă ce plutește în derivă pe o mare întunecată luminându-și calea cu un chibrit. Cunoașterea autentică este farul călăuzitor ce ne ghidează într-un ocean de dezinformări, programe false și limitative, preconcepții și stereotipuri, iluzii și materialism.

 

Conștientizarea faptului că suferințele corpului fizic vin ca urmare a ignorării, îndurării, negării, „băgării sub preș” a suferințelor sufletești și îndreptarea atenției către acestea este al doilea pas de făcut, primul fiind informarea.

Există multe tehnici și instrumente care ne pot ajuta să vindecăm suferințele sufletului, printre care cea mai dragă sufletului meu este Ho’Oponopono. Și partea frumoasă este că fiecare își poate găsi propriile instrumente care să îi fie lui potrivite și care să îi servească vindecării și eliberării traumelor și suferințelor sufletești. Despre Ho’Oponopono, EFT și alte astfel de tehnici am scris în alte articole pe care le găsiți aici pe grup.

 

În aceeași măsură și planul mental este unul care merită toată atenția și în special cel subconștient, căci în subconștient sunt înregistrate toate programele și tiparele limitative pe care fiecare om începe să le înregistreze încă din perioada intrauterină și chiar dinainte. Așadar observarea de sine, observarea atitudinilor și comportamentelor limitative și identificarea tiparelor și programelor ce le determină, identificare sursei lor și, mai ales, transformarea acestora și înlocuirea lor cu programe generatoare de oportunități și resurse vor aduce transformări în toate planurile ființei, inclusiv în cel emoțional și fizic, căci toate sunt strâns interconectate. Și despre subconștient și diferite tehnici de lucru cu el am scris în mai multe articole, pe care le găsiți tot aici pe grup.

 

În ceea ce privește susținerea în planul fizic aici avem bineînțeles minunatele uleiuri esențiale care reprezintă un instrument extraordinar de susținere atât a corpului fizic, cât și a celui emoțional și psihic.

Dat fiind faptul că vorbim de un proces de descompunere cazeoasă cu ajutorul micobacteriilor și fungilor organismul poate fi susținut intern și topic (în funcție de specificul uleiului) cu ajutorul uleiurilor esențiale precum Tămâia, Oregano, Cimbrul, Arborele de ceai, Lemongrass, Melissa, Arborvitae, Lavanda, Mușețelul roman și al amestecurilor precum Zendocrine, DDR Prime, On Guard, Aromatouch, ClaryCalm (amestec creat special pentru femei). Se poate utiliza Simfonia Celulelor protocolul ID, o dată la două – trei zile timp de o săptămână sau două, sau chiar 3 zile la rând cu câte 3-4 picături din fiecare ulei și apoi la două – trei zile pentru încă o săptămână sau două, daca situația este mai acută. Simfonia ID poate fi alternată cu Simfonia celulelor protocolul Maxim și cu protocolul pentru Echilibrare hormonală, sau cu protocoalele Celular și C#2 (foarte benefice mai ales atunci când se descoperă modificările la nivelul organelor în faza activă de conflict). Se pot face băi calde de șezut cu Tămâie, Arbore de ceai, Lavandă, Lemongrass, Mușețel timp de 20-25 de minute, o dată sau de două ori pe zi, în funcție de intensitatea fazei de reparație.

Intern, se poate susține organismul cu ajutorul pro bioticelor PB Assist, acestea fiind binevenite în orice proces de descompunere cazeoasă (abcese, secreții, secreții purulente), dar și cu complexul de vitamine, minerale și acizi grași esențiali Life Long Vitality.

Emoțional se pot folosi uleiuri și amestecuri precum Forgive, Peace, Console, Balance, Serenity, Adaptiv, Iasomia, Trandafirul, Geranium, Ylang Ylang, Lavanda.

 

În încheierea acestei serii vreau să vă las această recomandare – îndrăzniți să experimentați cu aceste minunate esențe și, cu siguranță, veți descoperi ce funcționează cel mi bine pentru voi, întoarceți-vă privirea spre interior, observați, contemplați și, cu siguranță, veți descoperi sursele și cauzele provocărilor din viața voastră, transformați tiparele și programele limitative și, cu siguranță, veți descoperi noi versiuni ale voastre în noi realități.

 

Îți mulțumesc. Te iubesc.

 Peace of the I

 

*Credit imagine – Alex Konanhin - Uterus

Previous
Previous

Cum abordăm holistic vertijul

Next
Next

Cum abordăm holistic candida – Partea I