Cum abordăm holistic metastazele?

Am ales să vă scriu astăzi despre acest subiect deoarece am observat în diferite medii online, dar și fizic, oameni speriați, îngrijorați, pentru ei înșiși sau pentru persoane dragi, în urma verdictului „au apărut metastaze”.

Ca și cum verdictul de „ca’n’cer” nu ar fi suficient, sistemul convențional vine și mai dă o (ultimă) lovitură de grație cu aceste „metastaze”.

Conform dicționarului, metastaza reprezintă „Deplasare a unui proces patologic dintr-un punct al organismului în altul. 2 (Med) Localizare secundară a unei boli.” Iar această deplasare s-ar produce prin vasele de sânge, vasele limfatice sau prin suprafețele membranoase. Mai simplu spus, cancerul se împrăștie și apare în alte părți ale corpului.

Ei bine, acum haideți să luăm puțin la disecat această ipoteză, căci în realitatea, conceptul de metastaze nu reprezintă cu nimic mai mult decât o ipoteză, o presupunere eronată, rezultată din totala lipsă de cunoaștere și înțelegere a corpului uman și a modului în care el funcționează.

Următoarele întrebări ar trebui să apară în mintea oricărui om, atunci când aude termenul de metastază:

  1. Cum se deplasează mai exact „procesul patologic”?

  2. Cum este posibil ca niște celule care într-un anumit organ determină o creștere celulară să determine în alt organ o necroză sau distrugere celulară și invers? Adică sunt foarte frecvente cazurile în care un „cancer” osos (ceea ce presupune o necroză/distrugere celulară) să „determine” niște „metastaze” pulmonare (care presupun o creștere/multiplicare celulară). Adică prin ce mecanism celulele canceroase ce distrugeau țesutul osos au început să multiplice celulele pulmonare?

  3. Cum pot celulele canceroase dintr-un organ, specifice acestuia, să determine modificări la nivelul unui alt tip de țesut al altui organ?

  4. De ce nu s-au observat niciodată în sânge sau în limfă celule canceroase care călătoresc?

  5. Cum alege celula canceroasă următoarea destinație? Adică, de ce de la un cancer uterin, să zicem, celulele canceroase ar pleca fix la plămâni ca să determine acolo metastaze? De ce nu s-ar duce la degetul mic de la picior? Cum decid aceste celule care este următorul organ pe care să îl „atace”?

  6. Din ce motive cele mai frecvente metastaze sunt cele pulmonare, cele osoase sau cele la ficat?

  7. Putem spune că acestea sunt întrebări de bun simț și logice, însă răspunsurile la ele, la fel de logice și de bun simț, lipsesc.

Și lipsesc, pentru că abordarea convențională pornește de la premise eronate în ceea ce privește corpul uman și modul în care el funcționează. Abordarea bolilor în acest sistem este una de tip M&M (materialist & mecanicistă), omul fiind văzut ca o simplă mașinărie, ale cărei părți se strică (cel mai adesea fiind invocat factorul genetic), părțile sunt șurubărite, otrăvite sau eliminate, iar dacă acest lucru nu dă rezultate, atunci, din nou, se dă vina pe factorul genetic, acesta câștigă și, adesea, nu mai este nimic de făcut.

 

Cum vi se pare acest tablou? Eu una îl găsesc tare sumbru și lipsit de perspectivă și de mulți ani nu mai rezonez cu el. Și sper ca aceste rânduri să ajute cât mai mulți oameni atât să vadă acest tablou pentru ceea ce este, cât și să înțeleagă cum stau de fapt lucrurile cu aceste metastaze.

 

Așadar, haideți să vedem care este de fapt realitatea și ce sunt cu adevărat aceste metastaze, din perspectiva Celor 5 Legi Biologice ale Naturii.

Știm, conform Celor 5 Legi Biologice ale Naturii, că orice boală este generată de un șoc emoțional conflictual, trăit cu intensitate, pe neașteptate, dramatic, în solitudine, obsesiv, pentru care nu există o rezolvare viabilă sau imediată.

Acum, faceți un mic exercițiu de imaginație și căutați să înțelegeți, prin prisma paragrafului anterior, ce simte un om care primește vestea că are cancer?...

Este ușor de văzut că toate caracteristicile unui PBS (șoc emoțional) vor fi bifate la auzul unei astfel de vești.

Și gândiți-vă care este prima frică pe care o va resimți acel om? – Frica de moarte! Un astfel de verdict este adesea primit ca o sentință la moarte. Din păcate este adesea și oferit astfel...

Astfel că omul pleacă acasă cu noi conflicte care vor determina la rândul lor, în funcție de modul în  care este percepută vestea, declanșarea unor noi programe biologice, ce vor determina noi modificări în organism, la nivel de organ, țesut sau funcție, însă ele vor fi întotdeauna cu sens și scop de adaptare și supraviețuire.

Iată deci că uitându-ne la metastaze din perspectiva celor 5 legi biologice primim răspunsurile la întrebările mai sus menționate.

  1. Procesul nu se „deplasează”, ci este un proces nou, declanșat de un nou conflict biologic.

  2. Celulele canceroase nu se deplasează nicăieri, metastazele reprezentând manifestările unor noi programe biologice ce determină modificări la nivelul țesutului/organului aferent.

  3. Celulele canceroase dintr-un organ nu pot să determine modificări la nivelul altui organ. Acel organ/țesut se află într-o fază activă a unui nou program biologic special cu sens, de adaptare și supraviețuire.

  4. Nu s-au observat celule canceroase plimbându-se prin sânge pentru că ele, pur și simplu, nu se plimbă prin organism.

  5. Celulele canceroase nu își aleg următoarea destinație, noul țesut sau organ afectat fiind determinat de modul în care omul a perceput noul șoc emoțional.

  6. Deoarece frica de moarte, devalorizările și conflictele de înfometare sunt cele mai frecvente conflicte care apar în urma primirii unui verdict de „cancer”. Odată primită vestea omul merge acasă unde trăiește permanent cu frica de moarte, care va determina modificări la nivelul plămânilor, prin apariția nodulilor pulmonari, iar la următoarea vizită va primi verdictul de metastaze, ceea ce va înrăutăți și mai mult lucrurile. Sau va resimți că nu mai poate face ce făcea înainte, că nu mai este suficient de bun, de apt (căci este „bolnav” de o boală incurabilă) și atunci va experimenta conflicte de auto-devalorizare, care se vor manifesta prin programe biologice ce vor determina modificări la nivelul țesuturilor osoase. Și la următoarea vizită omul va primi verdictul de „metastaze osoase, cancerul s-a împrăștiat și la oase”. Sau va trăi un conflict de înfometare, îi va fi frică de faptul că nu va mai putea mânca, că nu își va mai putea întreține familie, pe el însuși. Și la următoarea vizită va primi verdictul de metastaze la ficat.

Iată deci cum metastazele sunt, în fapt, noi conflicte biologice determinate de însuși diagnosticul primit. Ele pot fi de asemenea și conflicte biologice determinate de simptomele experimentate, însă cel mai adesea factorul determinat este de natura emoțională și psihologică.

 

Ce se poate face?

 

Primul și cel mai important lucru pe care îl poate face un om care a primit un astfel de verdict este să se informeze corect. Odată ce omul înțelege mecanismele cu care corpul său operează și care este cauza reală a „metastazelor” poate să acționeze pentru a rezolva cauza reală și nu doar simptomul.

Odată ce înțelege de ce au apărut acele mesaje în corpul său poate să lucreze cu el însuși la eliberarea fricilor și vindecarea conflictelor biologice ce au determinat acele modificări în corpul său, luându-și astfel puterea înapoi și asumându-și responsabilitatea pentru viața sa.

Nu spun că este ușor și că aceste transformări se întâmplă peste noapte, deși sunt și situații în care ele se petrec chiar așa, însă este posibil și există numeroase instrumente holistice cu care acest proces de transformare a paradigmelor poate fi susținut.

Există tehnica de eliberare emoțională EFT, există terapia iertării Ho’Oponopono, există diferite modalități de lucru cu subconștientul, există jurnalul și tehnica STOP, există tehnica călătorului din Rimini, există hipnoza regresivă, există ritualuri șamanice, există tehnica Călătoria și încă multe altele.

Si există și uleiurile esențiale, un extraordinar instrument holistic, cu care poate fi susținut acest proces de transformare, atât la nivel fizic, cât, mai ales, la nivel psihic și emoțional. Utilizarea uleiurilor esențiale în astfel de situații poate susține atât ameliorarea unor simptome fizice, acestea interacționând în mod benefic cu procesele celulare, cât și liniștirea la nivel psihic și emoțional, prin schimbarea biochimiei din organism, atât simptomele fizice, cât și stresul fiind potențiali factori declanșatori ai unor noi programe biologice, sau factori de întreținere a celor deja existente.

 

Totul pornește însă de la informare și de la înțelegerea faptului că puterea de vindecare este și a fost dintotdeauna în noi. Trebuie doar să curățăm programele blocante și limitative adunate în subconștient (gunoiul) și să le înlocuim cu noi programe creatoare de oportunități și resurse - sănătate, abundență, armonie, echilibru. Și pentru asta avem nevoie de informații autentice, care să ne împuternicească, să ne redea încredea în extraordinarele capacități de auto-vindecare ale corpului nostru și să ne dezvăluie instrumentele prin care putem susține acest proces.

 

Îți mulțumesc. Te iubesc.

Peace of the I

Previous
Previous

Cum abordăm holistic Sindromul DOWN - Partea I

Next
Next

Cum abordăm holistic „durerile de creștere” la copii