Atașamentul de boli și suferințe
Revin asupra unui subiect despre care am mai scris în trecut și despre care, cu siguranță, voi mai scrie și în viitor, anume limbajul. Dacă vrei să descoperi cum te auto-sabotezi în intențiile tale, folosind un limbaj limitativ și blocant, dar și ce poți face în acest sens și cu ce poți înlocui toate acele expresii care te împiedică să obții ceea ce îți dorești, te invit cu drag să parcurgi acest articol.
Transa de autoritate
Ce sunt transele de autoritate și care este impactul lor asupra modului în care experimentăm viața? Și ce se poate face pentru a evita căderea sub imperiul unei transe de autoritate?
Te invit să parcurgi acest articol pentru a afla răspunsurile la aceste întrebări, cât și o tehnică simplă și eficientă prin care să îți recapeți puterea și să eviți efectele și repercusiunile transelor de autoritate.
Cum schimbăm cu mai multă ușurință un comportament?
Sunt convinsă că mulți oameni observă la ei comportamente pe care își doresc să le schimbe și, mai mult, știu că sunt foarte mulți oameni care se identifică, uneori aproape complet, cu acele comportamente. Acest lucru se va remarca imediat la nivelul limbajului prin expresii de tipul „sunt un/o ...”. Și deși și-ar dori să fie altfel, oamenii întâmpină tot fel de obstacole în calea propriei transformări.
Te invit să parcurgi acest articol pentru a afla care sunt mecanismele care generează comportamentele umane și unde ar trebui să intervii în rotițele acestor mecanisme pentru a produce schimbări benefice și de durată în viața ta.
Dezvoltarea personală nu este o cursă
...sau de ce „În fiecare zi vreau să fiu o versiune mai bună a mea.” nu servește scopului.
Îmi pare rău…
Cât de des ați primit sau oferit acest răspuns? Ce înseamnă de fapt „îmi pare rău”? Pentru cine vă pare rău de fapt? De unde izvorăște această părere de rău?
Vreau să treacă… acum!
De ce reacționează oamenii cu frică și vor să scape cu orice preț de senzațiile din corp? Parcurge acest articol pentru a înțelege ce este acest construct mental, această etichetă „durere” și de ce este benefic să elimini din limbajul tău această etichetă și cum și cu ce să o înlocuiești.
„Scuze că te deranjez.”
V-ați întrebat oare ce se află în spatele cuvintelor pe care le gândiți? Și ce ascund acele cuvinte pe care alegeți (de cele mai multe ori, inconștient) să le rostiți? De ce alegeți să folosiți anumite cuvinte în locul altora? Am creat această serie de articole în care vorbesc mai multe despre limbaj, despre ce înseamnă să (ne) vorbim, cum (ne) vorbim și ce ne arată modul în care (ne) vorbim despre noi înșine.